Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
gestoofde kool met geitenkaas

Gestoofde kool met geitenkaas uit Neni’s Tel Aviv

  • Eenvoudig

  • ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit voor de kool de oven voor op 220 °C (hete lucht). Bedek een vuurvaste schaal of een diepe bakplaat met aluminiumfolie en plaats de kool daarop met de stronk naar beneden (de aluminiumfolie moet de kool volledig kunnen omsluiten). Snij van bovenaf in het midden van de kool een gat met een doorsnede van 2 à 3 cm dat bijna tot aan de wortel reikt.

  2. Snij de cherrytomaatjes in vier partjes en halveer de sivri-peper. Pel de knoflooktenen en snij ook deze doormidden. Doe de tomaatjes, de sivri-peper en de knoflook in het gat in de kool en giet daar vervolgens de witte wijn in. Leg de kruiden op en rond de kool. Druppel er olijfolie overheen, bestrooi hem binnenin én vanbuiten met zout en wikkel vervolgens de aluminiumfolie vast om de kool. Laat de kool ca. 2 ½ uur in de oven stoven, totdat hij heel zacht is.

  3. Maak, terwijl de kool in de oven staat, de chimichurri. Trek wat za’atarblaadjes van de takjes en hak deze fijn. Maak de stengel-ui schoon, schil de knoflook en hak beide fijn. Meng deze met de overige ingrediënten in een kom en laat ze 2 uur lang bij kamertemperatuur intrekken.

  4. Neem de kool uit de oven en laat hem eventjes afkoelen. Haal hem dan uit de folie en snij hem in acht stukken. Leg de stukken op de borden en doe er de chimicurri en wat zout overheen. Plaats ook de geitenkaas op de kool en karamelliseer met een crème-brûlée-brander. Warm serveren.

Dit recept komt uit het boekNeni's Tel Aviv.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)