Gestoofde runderchili met jalapeñoscones
Gemiddeld
ca. 5 uur bereidingstijdca. 5 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Week een dag van tevoren de bonen ineen grote kom water met 1 tl zout.
Snijd de volgende dag het rundvlees in stukjes van ca. 3 cm. Verwijder overtollig vet. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 1 el olijfolie in een grote braadpan en braad er het vlees rondom portiegewijs bruin in. Voeg na de laatste portie al het vlees toe aan de pan en blus af met de rodewijnazijn. Schraap aangebakken stukjesvlees los van de bodem. Schep alles in een schaal.
Verhit 1 el olie in de braadpan. Fruit er de ui goudbruin en zacht in. Voeg de knoflook toe en bak hem ca. 1 minuut mee. Voeg het komijnpoeder, het korianderpoeder, de oregano, het chilipoeder, het paprikapoeder, de steranijs ende kaneelstokjes toe en verhit tot de specerijen beginnen te geuren. Roer de tomatenpuree en de chipotle in adobosaus erdoorheen. Verhit ca. 3 minuten. Voeg een kopje van de kippenbouillon toe en roer het geheel los.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Voeg het vlees inclusief vocht toe aan het uimengsel in de pan. Roer de overige kippenbouillon, de suiker en het oplosespressopoeder erdoorheen. Breng aan de kook. Giet de geweekte bonen af, spoel ze goed af en voeg ze toe aan de stoof. Breng op smaak met zout en peper. Dek de pan af en zet 3-4 uur in de oven, tot het vlees zeer zacht is. Laat de stoof afkoelen en vries hem in porties in.
Verwarm voor de scones de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Maal 400 g bakmeel,de boter in blokjes en het zout in een keukenmachine tot een kruimelachtig deeg. Doe het deeg in een kom en voeg 2/3 van de cheddar en 2/3 van de jalapeño toe. Roer er geleidelijk 175 ml melk doorheen tot een zacht deeg ontstaat.
Vorm het deeg op een met meel bestoven werkblad in een rechthoek (20×13 cm). Snijd het deeg in 8 vierkanten. Halveer de vierkanten vervolgens diagonaal om er in totaal 16 driehoeken van te maken. Leg de driehoeken op een bakplaat. Bestrijk ze met melk en bestrooi ze met de overige cheddar, de overige jalapeño en een snufje gerooktepaprikapoeder. Bak in 15-18 minuten goudbruin in de oven. Laat afkoelen en vries de scones in diepvrieszakken in.
Ontdooi 1 nacht voor het serveren de chili inde koelkast. Verhit de chili in een pan op middelhoog vuur tot zeer heet. Ontdooi de scones 1 nacht van tevoren op kamertemperatuur en bak ze vervolgens ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Serveer alles met de rode ui, de radijs, de koriander en de zure room.