Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
snelle successen

Gestoofde savooiekool met kidneybonen en spek

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de kool in brede repen en was hem in koud water. Laat de kool goed uitlekken. Snijd het spek in blokjes. Was de peterselie en schud hem goed droog.

  2. Verhit de boter in een pan en bak het spek er ca. 3 minuten in. Voeg de koolrepen toe en bak nog 3 minuten. Voeg het paprikapoeder, de chilisaus, de kidneybonen en ca. 100 ml water toe. Stoof het geheel met het deksel op de pan ca. 15 minuten op laag vuur.

  3. Pluk de peterselieblaadjes van de takjes. Breng de gestoofde savooiekool met kidneybonen en spek op smaak met zout en peper en serveer met de peterselie.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)