Gestoofde vis met sjalot en saffraan
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Week de saffraan ca. 15 minuten in de witte wijn. Pel de sjalotten en snijd ze in dunne parten. Verhit de boter in een ovenbestendige pan en bak er de sjalot ca. 3 minuten in. Snijd de vis in stukken en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Neem de pan van het vuur en voeg de vis toe. Schenk de witte wijn met saffraan en de slagroom over de vis. Was de tomaten en snijd ze in kwarten. Leg de tomaten in de pan en bak het geheel 15-20 minuten in de oven.
Was de peterselie en schud hem goed droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Neem de pan uit de oven en verdeel de peterselie over de vis en de tomaten.