Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Gestoofde vis met sjalot en saffraan

Gestoofde vis met sjalot en saffraan

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de saffraan ca. 15 minuten in de witte wijn. Pel de sjalotten en snijd ze in dunne parten. Verhit de boter in een ovenbestendige pan en bak er de sjalot ca. 3 minuten in. Snijd de vis in stukken en breng op smaak met zout en peper.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Neem de pan van het vuur en voeg de vis toe. Schenk de witte wijn met saffraan en de slagroom over de vis. Was de tomaten en snijd ze in kwarten. Leg de tomaten in de pan en bak het geheel 15-20 minuten in de oven.

  3. Was de peterselie en schud hem goed droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Neem de pan uit de oven en verdeel de peterselie over de vis en de tomaten.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)