Bereiding

  1. Zet een sauspan op laag vuur en laat de chocolade en boter langzaam smelten.
  2. Scheidt de eidooiers.
  3. Voeg zodra de boter en chocolade zijn gesmolten de eidooiers geleidelijk toe met een garde. Voeg de suiker toe, roer dit goed door en voeg daarna de bloem door. Meng totdat het een glad geheel is.
  4. Meng het eiwit met een snufje zout.
  5. Meng het eiwit met een spatel geleidelijk door het mengsel. Vul siliconen muffinvormen of ingevette en met bloem bedekte ramekins voor ¾.
  6. Plaats de vormen in de glazen schaal en selecteer ‘stoomprogramma 1’ voor 16 minuten op de Panasonic stoomoven.
  7. Laat ze afkoelen en vervolgens 4 uur in de koelkast staan.
  8. Klop de slagroom met de mascarpone op. Voeg zodra het mengsel dikker wordt de poedersuiker en vanille toe.
  9. Haal de chocoladecakjes uit de vormen. Garneer ze met de room.
  10. Leg er een paar frambozen bovenop en strooi er gemalen pistachenoten over. Direct serveren.

Stomen maar!

De nieuwe 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic is een krachtige stoomoven, convectie, grill en magnetron in één; een echt multitalent dus! Met de stoomfunctie bereid je makkelijk en snel gezonde maaltijden met maximaal behoud van smaak en voedingsstoffen. Doordat je verschillende functies tegelijkertijd kunt gebruiken, bespaar je wel tot 40% tijd en energie in vergelijking met gewone magnetrons. Zo kun je de magnetronstand bijvoorbeeld met de grillfunctie, convectie of allebei tegelijk combineren voor een sneller en beter resultaat. Meer weten over deze musthave? Kijk dan op de website van Panasonic.

stoomoven panasonic