Gestoomde chocoladecakjes met een garnering van frambozen en pistachenoten
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Zet een sauspan op laag vuur en laat de chocolade en boter langzaam smelten.
Scheidt de eidooiers.
Voeg zodra de boter en chocolade zijn gesmolten de eidooiers geleidelijk toe met een garde. Voeg de suiker toe, roer dit goed door en voeg daarna de bloem door. Meng totdat het een glad geheel is.
Meng het eiwit met een snufje zout.
Meng het eiwit met een spatel geleidelijk door het mengsel. Vul siliconen muffinvormen of ingevette en met bloem bedekte ramekins voor ¾.
Plaats de vormen in de glazen schaal en selecteer ‘stoomprogramma 1’ voor 16 minuten op de Panasonic stoomoven.
Laat ze afkoelen en vervolgens 4 uur in de koelkast staan.
Klop de slagroom met de mascarpone op. Voeg zodra het mengsel dikker wordt de poedersuiker en vanille toe.
Haal de chocoladecakjes uit de vormen. Garneer ze met de room.
Leg er een paar frambozen bovenop en strooi er gemalen pistachenoten over. Direct serveren.