Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gestoomde citroencakejes met specerijensiroop en yoghurthangop

Gestoomde citroencakejes met specerijensiroop en yoghurthangop

In samenwerking met ATAG
  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • en 40 minuten wachttijd en 40 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Voor de hangop

Voor de siroop

Voor de cakejes

Bereiding

  1. Maak voor de hangop een schone doek vochtig en leg hem in een vergiet of zeef. Schep de yoghurt in de doek. Vouw de punten van de doek bij elkaar en bind de doek dicht met een stukje keukengaren. Hang de yoghurt boven een kom in de koelkast en laat minstens 8 uur uitlekken.

  2. Doe voor de siroop alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 10 minuten rustig trekken. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  3. Vet voor de cakejes 6 bakvormpjes (ca. 6 cm Ø) in met boter. Leg op de bodem van elk vormpje een schijfje mandarijn en schep er 1 tl marmelade op. Klop de boter met de suiker wit. Voeg de eieren toe en klop tot ze zijn opgenomen. Zeef het bakmeel erboven en voeg het zout toe. Spatel rustig door. Voeg als laatste de mandarijnschil toe. Doe het beslag in een spuitzak.

  4. Vul de vormpjes tot ca. 1 cm onder de rand met het beslag. Zet de cakejes in een bakblik en stoom ca. 25 minuten in de stoomoven. Splijt voor de hangop het vanillestokje en schraap het merg eruit. Roer de hangop los en meng de suiker en het vanillemerg erdoorheen. Neem de specerijen uit de siroop. Stort de cakejes voorzichtig op bordjes. Schep er wat van de specerijensiroop op- en omheen en leg er een quenelle van de hangop naast.

Per portie: 590 kcal | 70 g koolhydraten | 9 g eiwit | 30 g vet

Fotografie: Saskia Lelieveld Receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)