Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gestoomde dorade met soja, gember en lente-ui

Gestoomde dorade met soja, gember en lente-ui

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. In het stoommandje: leg de gemberplakjes in 2 rijen naast elkaar op een hittebestendig bord dat in het stoommandje past en leg er de koriandersteeltjes en de visfilets bovenop. Bestrooi met zout, peper, de reepjes gember, de lente-ui, de rode peper en de knoflook. Roer de sojasaus met de shaoxingwijn en de suiker door elkaar en schenk dit over de vis. Zet het bord in het stoommandje. Leg het stoommandje in een pan met kokend water, leg het deksel erop en stoom de vis in 6-8 minuten gaar. In de oven: verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg twee stukken bakpapier (30×20 cm) op een bakplaat. Leg op elk stuk bakpapier de gemberplakjes in een rij naast elkaar en leg er de koriandersteeltjes en de visfilets bovenop. Bestrooi met zout, peper, de reepjes gember, de lente-ui, de rode peper en de knoflook. Sluit het bakpapier rondom de vis als een pakketje maar laat hierbij een kleine opening. Roer de sojasaus met de shaoxingwijn en de suiker door elkaar en schenk dit door de opening over de vis. Sluit de pakketjes nu goed dicht. Zet de bakplaat met de pakketjes ca. 10 minuten in de oven tot de vis gaar is.

  2. Verhit de olie in een koekenpan tot hij begint te dampen. Haal wanneer de vis klaar is het deksel eraf of open de pakketjes en schenk de hete olie over de vis. Garneer met de korianderblaadjes. Lekker met gekookte witte rijst en groene groenten zoals broccoli en peultjes.

Per portie: 331 kcal | 8 g koolhydraten | 37 g eiwit | 17 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)