Bereiding

1. Haal de watertank uit de combi stoomoven, vul deze met water en plaats terug in de oven.

stoomoven

2. Leg de gesneden citroenen op het rooster binnen de geëmailleerde bakplaat en besprenkel ze met de tijm.

3. Plaats de kipfilets tussen twee vel plastic folie en sla erop met een vleeshamer of deegroller totdat ze dun zijn. Verwijder de plastic folie en leg de kip op de citroen en tijm.

4. Doe de hele knoflooktenen, het zout en de peper en fijngehakte tijm in een kleine kom en meng het door elkaar. Schep het mengsel over de kip. Bak de kip 20 minuten op Stoom 1 op het middelste niveau.

5. Yoghurtdressing maken Plet 2-3 gestoomde teentjes knoflook (zoals hierboven bereid) in een kleine kom. Doe yoghurt, honing en mosterd erbij en roer alles goed door. Serveer de dressing bij de kip. Serveer met gestoomde broccoli en courgettes.

Stomen maar!

De nieuwe 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic is een krachtige stoomoven, convectie, grill en magnetron in één; een echt multitalent dus! Met de stoomfunctie bereid je makkelijk en snel gezonde maaltijden met maximaal behoud van smaak en voedingsstoffen. Doordat je verschillende functies tegelijkertijd kunt gebruiken, bespaar je wel tot 40% tijd en energie in vergelijking met gewone magnetrons. Zo kun je de magnetronstand bijvoorbeeld met de grillfunctie, convectie of allebei tegelijk combineren voor een sneller en beter resultaat. Meer weten over deze musthave? Kijk dan op de website van Panasonic.

stoomoven panasonic