Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Stomen is gezond: gestoomde kip met citroen en tijm

Gestoomde kip met citroen en tijm

In samenwerking met Panasonic
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Haal de watertank uit de combi stoomoven, vul deze met water en plaats terug in de oven.

  2. 2. Leg de gesneden citroenen op het rooster binnen de geëmailleerde bakplaat en besprenkel ze met de tijm.

  3. 3. Plaats de kipfilets tussen twee vel plastic folie en sla erop met een vleeshamer of deegroller totdat ze dun zijn. Verwijder de plastic folie en leg de kip op de citroen en tijm.

  4. 4. Doe de hele knoflooktenen, het zout en de peper en fijngehakte tijm in een kleine kom en meng het door elkaar. Schep het mengsel over de kip. Bak de kip 20 minuten op Stoom 1 op het middelste niveau.

  5. 5. Yoghurtdressing maken Plet 2-3 gestoomde teentjes knoflook (zoals hierboven bereid) in een kleine kom. Doe yoghurt, honing en mosterd erbij en roer alles goed door. Serveer de dressing bij de kip. Serveer met gestoomde broccoli en courgettes.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)