Gestoomde knoflook-paksoi met sesam en krokante uitjes
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit 3 el olie in een wok of bakpan op middelhoog vuur en bak er de uienringen goudbruin en knapperig in. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit evt. nog een scheutje olie in dezelfde pan en bak er de gesnipperde ui goudbruin in. Voeg de knoflook toe en bak kort mee tot ook deze lichtbruin kleurt. Neem van het vuur en voeg het sesamzaad toe. Roer de hoisinsaus, de sesamolie en de zwarte azijn erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper en houd apart.
Snijd de paksoi afhankelijk van de grootte in de lengte doormidden of in kwarten en leg in een ruime stoommand. Leg het deksel op de stoommand en zet het geheel op een pan kokend water. Stoom de paksoi in ca. 5 minuten gaar.
Doe de gestoomde paksoi in een ruime kom en giet er de saus overheen. Schud goed om zodat de paksoi rondom goed bedekt is met de saus. Bestrooi met de krokante uitjes en serveer direct. Lekker met rijst.