Gestoomde kreeft met vers fruit en groene groenten
Gemiddeld
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1.Leg de kreeft in de glazen schaal en kies ‘stoommodus 1’ voor 30 minuten. Laat de kreeft 15 minuten afkoelen en haal daarna de schellen van het lijf en de scharen. Zet het weg.
2. Snijd de asperges en spoel de peultjes af. Snijdt de selderij in hapklare stukken. Leg in de glazen schaal en breng op smaak met zout en peper. Selecteer ‘stoommodus 1’ voor 10 minuten.
3. Snijd ondertussen de ananas in blokjes en de mango in reepjes. Maak een dressing met olijfolie, witte balsamico-azijn en breng op smaak met zout. Voeg een beetje rode chilipeper toe naar smaak.
4. Snijd het lijf van de kreeft in stukjes.
5. Leg het fruit en de groenten op een bord. Voeg de kreeft en de scharen toe. Besprenkel met de dressing. Maak af met een paar takjes dille. Direct serveren.