Bereiding

1.Leg de kreeft in de glazen schaal en kies ‘stoommodus 1’ voor 30 minuten. Laat de kreeft 15 minuten afkoelen en haal daarna de schellen van het lijf en de scharen. Zet het weg.

2. Snijd de asperges en spoel de peultjes af. Snijdt de selderij in hapklare stukken. Leg in de glazen schaal en breng op smaak met zout en peper. Selecteer ‘stoommodus 1’ voor 10 minuten.

3. Snijd ondertussen de ananas in blokjes en de mango in reepjes. Maak een dressing met olijfolie, witte balsamico-azijn en breng op smaak met zout. Voeg een beetje rode chilipeper toe naar smaak.

4. Snijd het lijf van de kreeft in stukjes.

5. Leg het fruit en de groenten op een bord. Voeg de kreeft en de scharen toe. Besprenkel met de dressing. Maak af met een paar takjes dille. Direct serveren.

Stomen maar!

De nieuwe 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic is een krachtige stoomoven, convectie, grill en magnetron in één; een echt multitalent dus! Met de stoomfunctie bereid je makkelijk en snel gezonde maaltijden met maximaal behoud van smaak en voedingsstoffen. Doordat je verschillende functies tegelijkertijd kunt gebruiken, bespaar je wel tot 40% tijd en energie in vergelijking met gewone magnetrons. Zo kun je de magnetronstand bijvoorbeeld met de grillfunctie, convectie of allebei tegelijk combineren voor een sneller en beter resultaat. Meer weten over deze musthave? Kijk dan op de website van Panasonic.

stoomoven panasonic