Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Gevulde aardappel met gerookte forel

Gevulde aardappel met gerookte forel

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hete lucht: 175°C / gas: stand 3). Was de aardappelsen dep ze droog. Bedruppel de aardappels met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Wikkel iedere aardappel in een stuk aluminium folie en pof ze ca. 1 uur in de oven.

  2. Was de lenteuitjes en snijd ze in dunne ringen. Pluk de gerookte forel grof. Was de dille en snijd hem grof. Houd een beetje dille apart om te garneren. Meng de forel met de lenteui, de crème fraîche en de dille. Snijd 1 citroen in partjes. Snijd van elke aardappel in de lengte een kapje af. Hol de aardappels voorzichtig uit met een theelepel. Meng het aardappelkruim door het forelmengsel. Breng op smaak met zout en peper en vul de aardappels met het mengsel. Bestrooi met de overige dille en serveer met de citroen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)