Gevulde aardappeltjes
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de prei in de lengte doormidden en die helften ook weer in de lengte. Spoel de prei goed uit en snijd alles fijn, inclusief het groen (behalve het allertaaiste blad natuurlijk, dat is meer iets voor in bouillon of zo).
Snijd in de lengte een dun plakje van de aardappelen, zodat ze vlak blijven staan. Schep uit de nog hele kant met een pommes-parisiennes-boortje een gat ter grootte van een volle eetlepel.*
Zet de aardappelen 30 minuten in een oven van 180 ºC. Haal de schaal uit de oven, verwijder het folie, druppel wat olijfolie over de aardappelen – of bestrooi ze met eventuele provolone en zet ze nog 10 à 20 minuten terug in de oven om te garen.
Laat ze bleek als ze voor later zorg zijn, en bak goudgeel als u ze direct serveert.