Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gevulde artisjokken

Gevulde artisjokken

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de vulling

Voor de gremolata

Bereiding

  1. Pers 1 citroen uit en schenk het sap in een kom met water. Snijd de stelen van de artisjokken. Snijd ca. 3 cm van de bloem (het blad) van de artisjokken. Verwijder rondom de harde bladeren van de artisjokken en snijd het binnenste (het ‘hooi’) weg. Spoel de artisjokken kort onder koud stromend water en leg ze in het citroenwater.

  2. Breng een pan ruim water met wat zout aan de kook en kook de artisjokken er in 10-15 minuten zacht in. Giet af en laat uitlekken.

  3. Week intussen voor de vulling het brood in water en knijp het uit. Was 1 bosje peterselie, schud hem droog en hak hem grof. Was 4 takjes tijm en schud hem droog. Ris de blaadjes van de takjes en hak de blaadjes fijn. Pel en snipper 4 teentjes knoflook. Rasp 100 g parmezaan. Meng in een kom het brood, de peterselie, de tijm, de knoflook en de parmezaan door elkaar. Breng op smaak met zout.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Was 6 takjes tijm, schud ze droog, ris de blaadjes van de takjes en hak de blaadjes fijn. Duw de blaadjes van de artisjokken wat uit elkaar en vul elke artisjok met de vulling. Bind de artisjokken rondom vast met keukengaren en leg ze dicht tegen elkaar aan in een ovenschaal. Schenk de groentebouillon in de ovenschaal en bestrooi de artisjokken met de tijm. Bedruppel met een scheutje olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en zet ca. 1 uur in de oven.

  5. Was voor de gremolata ½ bosje peterselie, schud hem droog en hak hem fijn. Was 1 citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp de helft van de schil er in dunne reepjes af. Pel en snipper 1 teentje knoflook. Meng de peterselie met de citroen en de knoflook.

  6. Neem de artisjokken uit de oven en serveer ze bestrooid met de gremolata en wat geraspte parmezaan.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)