Gevulde flespompoen met feta en citroenrijst
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Snijd de pompoen in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Bestrijk de pompoenhelften rondom met 1 el olie en bestrooi met zout en peper. Leg ze met de bolle kant naar beneden op een bakplaat en rooster 40 minuten in de oven.
Verhit intussen 1 el olie in een pan en fruit er de sjalot op laag vuur in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de knoflook toe en fruit 30 seconden mee. Voeg de rijst toe en bak al roerend nog 2 minuten. Blus af met de bouillon, voeg de citroenschil en het citroensap toe en breng aan de kook. Roer de rozijnen of cranberry’s, ¾ van de kruiden en ¾ van de pijnboompitten erdoorheen. Dek de pan af, zet het vuur laag en kook de rijst heel rustig 12-15 minuten tot de rijst gaar is en de bouillon opgenomen is.
Haal de pompoen uit de oven, maar laat de oven aanstaan. Schraap met een lepel wat vruchtvlees uit de pompoenhelften zodat er ruimte ontstaat om te vullen. Hak het vruchtvlees fijn en roer het door de rijst. Vul de pompoen met de rijst en verdeel de feta erover. Verhoog de temperatuur van de oven (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Bak de pompoen nog ca. 10 minuten in de oven tot de feta goudbruine randjes krijgt. Garneer met de rest van de kruiden en pijnboompitten en serveer. Lekker met een groene salade.