Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Gevulde jalapeño’s met MonChou en spek

Gevulde jalapeño’s met MonChou en spek

In samenwerking met MonChou®
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Halveer met een mesje de jalapeños (probeer de steel intact te laten) in de lengte en verwijder voorzichtig de zaadlijsten.

  2. Doe de MonChou in een kom en roer los met een vork. Voeg de limoenschil en het sap, de honing, het knoflookpoeder, het uienpoeder en de oregano toe. Meng goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

  3. Vul de halve pepers met het mengsel en wikkel ze in de plakken spek. Leg de gevulde pepers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 minuten goudbruin in de oven. Laat de pepers kort afkoelen voor het serveren.

Per portie: 84 kcal | 2 g koolhydraten | 3 g eiwit | 7 g vet

Receptuur, styling en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!