Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
gevulde kippenborst Mediterraneo

Gevulde kippenborst met tomatensalsa

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Mix de halfgedroogde tomaten, 1 eetlepel balsamicoazijn, 10 basilicumblaadjes, peper, zout en een scheut olijfolie fijn in een hoge maatbeker tot een tapenade. Kruid bij indien nodig.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet een scheut olijfolie op de kipfilets en kruid met peper, zout, kipkruiden en pimenton de la vera. Masseer de kruiden goed in zodat deze mooi verdeeld zijn over de kipfilets.

  3. Smelt een klontje boter in een hete pan en kleur de kip langs beide kanten, de huidkant eerst. De filets laat je verder garen in de oven, dus nu hoef je ze enkel te kleuren in de pan. Maak een diepe, horizontale inkeping in het dikste stuk van elke kipfilet en open voorzichtig, zoals een boek. Schep er een royale portie tapenade in, twee schijfjes mozzarella en enkele basilicumblaadjes en vouw terug dicht. Prik indien nodig een cocktailprikker door de filet, zodat deze dicht blijft.

  4. Bak de venkel en de paprika kort aan in dezelfde pan en kruid met een snufje peper en zout. Blus de groenten af met 3 eetlepels balsamicoazijn en verdeel ze over een ovenschaal, zodat je ze kunt laten garen in de oven.

  5. Halveer de kerstomaatjes en snijd de bol knoflook horizontaal doormidden. Doe ook de tomaten, de knoflookhelften en de gevulde kippenfilets in de ovenschaal en besprenkel met een scheut olijfolie. Bak alles ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kip gaar is. Serveer eventueel met krieltjes.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)