Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Gevulde koolrolletjes met linzen en rijst

Gevulde koolrolletjes met linzen en rijst

In samenwerking met Tilda
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal stuks
24

Ingrediënten

Over Tilda
Tilda basmati is de champagne onder de rijst: wij selecteren enkel pure basmati van de hoogste kwaliteit. Net zoals bij goede wijn, is basmati afhankelijk van een goede oogst. Basmati kan maar op één plaats ter wereld groeien: aan de voet van de Himalaya. De combinatie van het unieke klimaat, de conditie van de grond en het pure smeltwater uit de bergen zorgt ervoor dat de basmati kan uitbloeien tot de beste rijstsoort. En net zoals champagne met de jaren beter wordt, verbetert ook basmati met de tijd. Wij laten onze basmati eerst maanden rijpen voordat we de rijst zorgvuldig in de molen verwerken. Andere granen en gebroken korrels filteren wij eruit, zodat er geen zetmeel vrijkomt die de rijst plakkerig maakt. Zo geeft Tilda zijn basmati een diepere, rijkere smaak.

Bereiding

  1. Snijd de kern uit de kool en pel de bladeren af. Snijd eventueel de harde nerf uit de bladeren. Blancheer de bladeren kort in kokend water en laat ze goed uitlekken.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng in een grote kom de linzen, de rijst, het gehakt, de sjalot, de knoflook, de harissa, de peterselie en wat zout goed door elkaar. Leg op elk koolblad een rolletje van het gehaktmengsel en rol de bladeren strak op. Leg de rolletjes strak naast elkaar op de bodem van een braadslee of braadpan.

  3. Meng de bouillon met het citroensap en de olie en schenk dit over de koolrolletjes. Bak het geheel ca. 45 minuten in de oven.

Per portie: 272 kcal | 22 g koolhydraten | 14 g eiwit | 12 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

1 / 5.0 (1 stem)