Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd de steeltjes uit de portobello’s en leg de portobello’s met de holle kant naar boven in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Pel en snipper de knoflook. Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes. Was de bieslook en hak hem fijn. Roer de roomkaas los en meng er de tijm, de bieslook, de knoflook en de eieren doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel het roomkaasmengsel over de portobello’s en bestrooi met het paneermeel. Bak de portobello’s 1520 minuten in de oven. Snijd de bladeren van de savooiekool los en snijd er de nerf uit. Was de bladeren en snijd ze in brede repen. Blancheer de kool ca. 2 minuten in kokend water met wat zout.
  4. Giet de kool af. Smelt de boter in een ruime pan en voeg de kool toe. Smoor de kool ca. 5 minuten afgedekt op laag vuur. Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin.
  5. Breng de kool op smaak met zout en peper. Verdeel de kool over borden en leg er de portobello’s op. Strooi de hazelnoten eroverheen.

Foto’s: foodies