Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
gevulde speculaas bakken recept

Gevulde speculaas recept

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Zin in een leuke middag? Dan is gevulde speculaas bakken een echte aanrader. Het is even een werkje, maar dan kun je wel iedereen in jouw omgeving trakteren op deze zoete lekkernij.

Lees verder onder de advertentie

Gevulde speculaas (8-10 personen)
1

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Zin in een leuke middag? Dan is gevulde speculaas bakken een echte aanrader. Het is even een werkje, maar dan kun je wel iedereen in jouw omgeving trakteren op deze zoete lekkernij.

Bereiding

  1. Snijd de koude boter in blokjes. Kneed van het bakmeel, de basterdsuiker, de boter, de speculaaskruiden, 2 eetlepels melk en een snuf zout een soepel deeg. Vorm twee ballen van het deeg en laat ze afgedekt ca. 1 uur in de koelkast rusten.

  2. Verkruimel het amandelspijs en meng het met het ei tot een gladde massa. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2).

  3. Rol het deeg uit tot 2 rechthoekige plakken. Bekleed een ingevette en met bloem bestoven bakblik met 1 van de plakken. Verdeel het amandelspijs over het deeg en druk het goed aan. Leg de andere plak deeg erbovenop, druk hem voorzichtig aan en snijd de randen netjes bij.

  4. Druk de blanke amandelen in het deeg. Meng de eidooier met 1 eetlepel melk en bestrijk de bovenkant van de speculaas met dit mengsel. Bak de speculaas 40-45 minuten in de oven.

Zelf amandelspijs maken?
Voor je jouw gevulde speculaas gaat bakken, raden we je dan ook aan om je eigen spijs te maken. Dit maakt jouw creatie namelijk nog vele malen lekkerder. Let op: deze lekkere vulling moet één week rijpen in de koelkast, dus begin niet te laat. Amandelspijs klaar? Bakken maar!

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (14 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!