Gevulde tomaten met basilicumrijst en mozzarella
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C/ hetelucht: 160°C). Snijd de bovenkant van de tomaten en hol ze voorzichtig uit met een lepel of klein mesje. Bewaar het vruchtvlees voor een andere keer, bijvoorbeeld voor pastasaus. Zet de tomaten rechtop in een ingevette ovenschaal.
Pel en snipper de knoflook. Fruit de knoflook glazig in de olijfolie. Neem van het vuur en voeg de rijst toe. Druk de rijst los met een lepel of vork. Houd een paar blaadjes basilicum apart, hak de rest van de blaadjes fijn en meng met het citroensap door de rijst. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de tomaten met de rijst. Snijd 1 bol mozzarella in blokjes en druk ze in de rijst. Snijd de andere bol in plakjes en leg die boven- op de tomaten. Bestrooi met het broodkruim en bak de tomaten ca. 35 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en een goudbruin korstje heeft. Serveer met de apart gehouden basilicumblaadjes.