Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gevulde tomaten met rijst, olijven en geroosterde ui

Gevulde tomaten met rijst, olijven en geroosterde ui

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng 1 el olijfolie met de stukjes ui en rooster ze ca. 5 minuten in een pan op middelhoog vuur tot ze mooi bruin kleuren. Snijd intussen de bovenkant (het dekseltje) van de tomaten en hol ze uit met behulp van een lepel.

  2. Voeg de rozemarijnnaaldjes en de knoflook toe aan de ui en zet het vuur laag. Fruit ca. 2 minuten. Hak de uitgelepelde tomatenzaadlijsten grof. Voeg de gehakte tomaat, de olijven, de chilivlokken en de kidneybonen toe aan de ui. Verwarm goed door en breng op smaak met zout en peper. Roer de rijst erdoorheen.

  3. Vul de tomaten met het rijstmengsel en druk stevig aan. Verdeel overgebleven vulling over de bodem van een ovenschaal en zet de gevulde tomaten erop. Leg de tomatendakjes op hun plek en bedruip het geheel nog met 2 el olijfolie. Bak de gevulde tomaten ca. 40 minuten in de oven.

Per portie: 632 kcal | 66 g koolhydraten | 13 g eiwit | 31 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)