Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
wentelteefjes

Gevulde wentelteefjes met roomkaas en fruit uit The Breakfast Club

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze wentelteefjes gaan net iets verder dan de klassieker met suiker en zijn gevuld met een heerlijke mengsel van fruit en roomkaas. Smeuïg zacht met een krokante buitenkant. Heerlijk!

Bereiding

  1. Doe het fruit samen met de honing in een pannetje en zet op een middelhoog vuur. Laat 10 minuten sudderen. Wordt het mengsel wat droog, doe er dan een beetje water bij. Roer af en toe met een lepel. Als het fruit zacht geworden en wat ingedikt is, haal je de pan van het vuur. Laat lichtjes afkoelen.

  2. Voeg 4 eetlepels van het fruit toe aan de roomkaas en meng goed. Besmeer vier boterhammen royaal met het mengsel en dek elke boterham af met een andere boterham zodat de vulling ertussen zit.

  3. Breek in een diepe kom of bord de eieren en roer ze los met de melk.

  4. Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en doe er wat neutrale olie of boter in. Dompel de dubbele boterhammen in het eiermengsel en zorg dat elk stukje boterham het mengsel heeft opgenomen. Bak in de pan ongeveer 2 à 3 minuten aan elke kant tot de boterhammen goudbruin zijn.

  5. Serveer meteen met het overige fruitmengsel en bestrooi eventueel met wat extra zoets naar keuze.

Dit recept komt uit het boek The Breakfast Club.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)