Gevulde wijnbladeren met bulgur en rozijnen
Uitdagend
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de bulgur in ca. 10 minuten beetgaar in water met wat zout. Spoel de druivenbladeren onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie en fruit er de ui en de knoflook in. Neem van het vuur. Giet de bulgur af en laat hem goed uitlekken.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hete lucht: 150°C / gas: stand 2). Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem fijn. Meng de bulgur met de ui en de knoflook, de rozijnen en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de druivenbladeren met de nerfkant naar boven op een schoon werkblad. Schep op ieder blad ca. 2 el van het bulgurmengsel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de bladeren op. Leg de dolma’s in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Herhaal tot de vulling op is.
Verwarm 500 ml water met het bouillonblokje. Bedruppel de dolma’s met het citroensap en schenk er de bouillon overheen. Zet het geheel ca. 45 minuten in de oven.