Bereiding
- Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en rasp hem fijn. Was de rode peper en snijd hem fijn. Verhit 2 el olie in een pan en bak er het gehakt rul in. Voeg de knoflook, de gember en de rode peper toe en bak nog ca. 2 minuten. Voeg de oestersaus toe. Bak nog ca. 10 minuten op laag vuur.
- Was de komkommers en halveer ze in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommers in ca. 1 cm dikke stukken. Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak er de komkommer 3-4 minuten op hoog vuur in. Voeg de sesamolie toe en bestrooi met de 2 soorten sesamzaad. Breng op smaak met zout, peper en het limoensap.
- Was de koriander en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak de blaadjes grof. Serveer de komkommer met het gehakt. Bestrooi met de koriander.
Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie