Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Gewokte komkommer met sesam en gehakt

Gewokte komkommer met sesam en gehakt

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en rasp hem fijn. Was de rode peper en snijd hem fijn. Verhit 2 el olie in een pan en bak er het gehakt rul in. Voeg de knoflook, de gember en de rode peper toe en bak nog ca. 2 minuten. Voeg de oestersaus toe. Bak nog ca. 10 minuten op laag vuur.

  2. Was de komkommers en halveer ze in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommers in ca. 1 cm dikke stukken. Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak er de komkommer 3-4 minuten op hoog vuur in. Voeg de sesamolie toe en bestrooi met de 2 soorten sesamzaad. Breng op smaak met zout, peper en het limoensap.

  3. Was de koriander en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak de blaadjes grof. Serveer de komkommer met het gehakt. Bestrooi met de koriander.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)