Gezouten honing-polentacake
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht : 160°C). Vet de springvorm in en bekleed hem met bakpapier.
Klop met een handmixer de suiker, 100 g honing en de eieren ca. 5 minuten door elkaar, tot ze erg schuimig zijn en in volume zijn verdubbeld. Voeg de olie toe terwijl je blijft kloppen en spatel vervolgens ½ tl zout, het citroenrasp, de polenta, het bakpoeder en het amandelmeel erdoorheen. Doe het beslag in de springvorm en bak 45-50 minuten of tot de cake goudbruin en gerezen is en een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake in de vorm afkoelen.
Verwarm terwijl de cake afkoelt de rest van de honing, het citroensap, ½ tl zout en 1 tl water in een pan op middelhoog vuur tot het een lichte siroop is. Lepel de siroop over de afkoelende cake. Serveer met een snufje zeezout, een klodder crème fraîche en seizoensfruit.