Bereiding

  1. Marineer de lamstukken in een mengsel van de yoghurt, gember, knoflook, komijn, garam masala, zout, chili poeder en zwarte peper.
  2. Giet de bonen in een pan met ruim vers water. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat ongeveer 1 uur koken. Giet af en zet apart.
  3. Verhit olie in een braadpan en fruit de ui, tot deze zacht en glazig is. Voeg de kurkuma en de tomatenpuree toe. Blijf roeren, voeg de lam toe, kook tot deze bedekt is met het tomaten-kurkuma mengsel en aan alle kanten bruin is. Laat vervolgens 8 tot 10 minuten koken. Voeg nu de gedroogde limoen, de bouillon en 50 tot 100ml water toe. Kook op laag vuur, ongeveer 50 tot 60 minuten. Roer om de 20 minuten, voeg een beetje water toe als het nodig is.
  4. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Fruit de lente-ui, spinazie, koriander en peterselie tot het zacht is. Voeg het groene kruidenmengsel toe samen met het gedroogde fenegriek blad aan de stoof en kook nog 30 tot 35 minuten. Verwarm de kidneybonen in de laatste 5 minuten mee met de stoof. Proef de stoof en voeg indien nodig zout en peper naar smaak toe. Serveer met warme zelfgemaakte knoflook naanbroodjes en yoghurtdip (bijvoorbeeld raita, een Indiase dip).

(Receptuur en fotografie: @sugarlemon__)