Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Ghormeh Sabzi met rundvlees, aubergine en kikkererwten

Ghormeh Sabzi met rundvlees, aubergine en kikkererwten

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

  • ca. 12 uur wachttijdca. 12 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ter voorbereiding: begin een dag van te voren met het weken van de kikkererwten en kidneybonen. De peulvruchten moeten ten minste 8 tot 12 uur lang in koud water weken. Gebruik voor het weken ongeveer 3 keer zoveel water, dus in dit geval 450 ml.

  2. Kook vervolgens de kikkererwten minimaal 90 minuten in ruim water. Kook de kidneybonen 60 tot 70 minuten in ruim water. Zodra de kikkererwten en kidneybonen gaar zijn, giet je de pannen af en zet je ze apart.

  3. Neem een grote snijplank en snijd het rundvlees in blokjes. Kruid deze vervolgens met peper en zout. Snijd de uien fijn, de bosui in dunne ringetjes en hak de koriander en peterselie fijn. Snijd de aubergine in grove blokjes. Bewaar de groenten en kruiden apart van het vlees. Maak alvast de groentebouillon.

  4. Zet de braadpan op het vuur en verhit hier twee eetlepels olijfolie in. Voeg het vlees toe en braad deze kort aan. Schep vervolgens het vlees uit de pan. Voeg de uien, bosui, koriander, peterselie en aubergine toe aan de pan en bak deze in het achtergebleven vet. Kruid de groenten met 1 eetlepel kurkuma en 1 eetlepel paprikapoeder. Schep alles door elkaar. Schep na 5 minuten het vlees weer terug in de pan.

  5. Giet nu de bouillon in de pan en voeg de hele limoen en twee eetlepels gedroogde fenegriek blad toe. Schep alles goed door elkaar en breng aan de kook. Dek de pan af en laat alles op laag vuur ongeveer 1 tot 1,5 uur sudderen.

  6. Terwijl de stoof suddert, kun je zelfgemaakt naanbrood maken om erbij te serveren. Ook kun je eventueel rijst opzetten om te serveren naast de stoof.

(Recept en fotografie: De Kokende Zussen)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)