Glasnoedels met szechuansaus
Eenvoudig2 personen15 minuten bereiden30 minuten wachten
Emma: "Mijn koelkast staat altijd vol met zelfgemaakte sauzen en prutjes. M’n vrienden zijn hier erg mee in hun sas. Hun lievelingsonderdeel van de maaltijd is namelijk rijst met saus, waarbij ze na het eten al die sausjes over overgebleven rijst scheppen. Zelf word ik vooral vaak gillend gek als ik de koelkastdeur opentrek, dat ik geen enkel vers product in huis heb, maar de koelkast alsnog uitpuilt en er toch weer een pot saus uit de deur valt. Toch is op sommige momenten zo’n sauzige koelkast best handig. Een ei en wat groente erbij en je hebt in 10 minuten een maaltijd."
Ingrediënten
- 3 el szechuansaus
- 100 g glasnoedels
- 200 g Chinese broccoli
- 1 bosui (alleen het groen)
- neutrale olie om in te bakken
- zout
- 2 eieren
- 1 el geroosterd sesamzaad
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Doe de glasnoedels in een kom en giet er kokend water op. Dek af en laat 30 minuten weken.
- Snijd 5 minuten voordat de noedels klaar zijn de Chinese broccoli in stukken van 5 centimeter. Bewaar de steel en het blad apart. Snijd het bosuigroen in dunne ringen.
- Verhit een paar eetlepels neutrale olie in een wok of koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de steel van de Chinese broccoli 1 minuut. Voeg het blad toe en bak nog 1 minuut tot de bladeren zijn geslonken. Breng op smaak met zout, haal uit de wok en zet apart.
- Verhit eventueel nog wat extra olie in de wok of koekenpan en bak hierin de eieren in 2 tot 3 minuten, eventueel om de beurt.
- Giet de noedels af en schep om met de szechuansaus. Verdeel de noedels over 2 kommen en leg op beide kommen een ei. Verdeel de Chinese broccoli over de kommen en strooi het sesamzaad eroverheen.

Uit het boek:
Emma’s Amazing Asia Vega
Receptuur: Emma de Thouars