Bereiding

  1. Doe de glasnoedels in een kom en giet er kokend water op. Dek af en laat 30 minuten weken.
  2. Snijd 5 minuten voordat de noedels klaar zijn de Chinese broccoli in stukken van 5 centimeter. Bewaar de steel en het blad apart. Snijd het bosuigroen in dunne ringen.
  3. Verhit een paar eetlepels neutrale olie in een wok of koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de steel van de Chinese broccoli 1 minuut. Voeg het blad toe en bak nog 1 minuut tot de bladeren zijn geslonken. Breng op smaak met zout, haal uit de wok en zet apart.
  4. Verhit eventueel nog wat extra olie in de wok of koekenpan en bak hierin de eieren in 2 tot 3 minuten, eventueel om de beurt.
  5. Giet de noedels af en schep om met de szechuansaus. Verdeel de noedels over 2 kommen en leg op beide kommen een ei. Verdeel de Chinese broccoli over de kommen en strooi het sesamzaad eroverheen.
Emma’s Amazing Asia Vega

Uit het boek:

Emma’s Amazing Asia Vega
€29,99

Receptuur: Emma de Thouars