Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Glasnoedelsalade

Glasnoedelsalade

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 10 minuten wachttijd10 min. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

De dressing

Bereiding

  1. Laat de noedels 10 minuten weken in warm water tot ze zacht zijn of volg de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Maak intussen de dressing: stamp de geweekte gedroogde garnalen, de knoflook, de koriandersteeltjes, de rawitpepers en de palmsuiker 2 minuten in een vijzel tot een gladde pasta. Roer de vissaus en het limoensap erdoor. Breng indien nodig verder op smaak en zet apart.

  3. Voeg de kerstomaten, de sjalot en de bleekselderij toe aan een slakom. Breng een pan water op middelhoog vuur aan de kook en laat de geweekte glasnoedels 2 minuten garen. Schep de noedels met een tang of een schuimspaan in een zeef en laat uitlekken. Zet apart.

  4. Giet op 125 ml na het water uit de pan en zet terug op het vuur. Voeg de garnalen toe en kook circa 2 minuten, tot ze gaar zijn. Schep met een schuimspaan op de hete noedels.

  5. Voeg het varkensgehakt toe aan het water en zet het vuur hoog. Roer het gehakt in het water rul. Laat circa 5 minuten koken, tot het water is verdampt en het gehakt gaar is.

  6. Schep de garnalen op de groenten in de slakom en voeg ook het gehakt toe. Leg de glasnoedels erop en schenk de dressing erover. Dit zorgt ervoor dat de noedels niet aan elkaar plakken. Voeg de cashewnoten en de koriander toe en roer alles goed door. Serveer direct of zet eerst circa 30 minuten in de koelkast.

Per portie: 609 kcal | 68 g koolhydraten | 40 g eiwit | 18 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

The Curry Guy Thai

€ 22,50
The Curry Guy Thai

Lees verder onder de advertentie