Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Glutenvrije chocolade-notencake

Glutenvrije chocolade-notencake

  • Eenvoudig

Gelukkig zijn er talloze opties om glutenvrij te bakken! Ga lekker aan de slag met deze chocolade-notencake en je gasten zullen het verschil niet eens merken!

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Gelukkig zijn er talloze opties om glutenvrij te bakken! Ga lekker aan de slag met deze chocolade-notencake en je gasten zullen het verschil niet eens merken!
Tip
Om ervoor te zorgen dat de chocolade door je warme hand niet te snel smelt, is het beter om hem van tevoren goed te koelen in de koelkast.

Bereiding

  1. Vet een springvorm (ca. 20 cm Ø) in met een beetje boter en bestrooi met wat gemalen hazelnoten. Rasp de chocolade fijn. Meng met 200 g gemalen hazelnoten en het bakpoeder. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Roer 80 g boter, de suiker, de vanillesuiker en een snuf zout met de gardes van een handmixer romig. Klop de eidooiers erdoorheen. Roer het chocolade-notenmengsel erdoorheen (het beslag wordt heel vast). Roer de helft van het eiwitschuim erdoorheen. Spatel dan de rest van het eiwitschuim er portiegewijs doorheen.

  3. Strijk het beslag glad in de vorm. Bak de cake ca. 45 minuten in de oven. Steek een satéprikker in de cake, als de prikker er droog uit komt is de cake gaar. Neem de cake uit de oven en zet hem op een keukenrooster. Maak de cake met een mes los van de rand, laat hem afkoelen in de vorm. Neem uit de vorm. Bestrooi met poedersuiker.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!