Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Gnocchi met driekazen-botersaus en sla

Gnocchi met driekazen-botersaus en sla

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rasp de parmezaan grof en snijd de gorgonzola en de roodbacteriekaas in stukjes. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Smelt in een pannetje de boter met de knoflook op laag vuur. Voeg alle kaas toe en smelt hem al roerend in de boter. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Kook intussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop voor de dressing de mosterd, de rode wijnazijn, de rode wijn, de honing en 6 el olijfolie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verwarm 4 grote borden.* Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de romainesla. Was de sla goed, laat hem uitlekken en snijd hem in de lengte in 4 parten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken. Meng 1 el olijfolie door de gnocchi en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de gnocchi over de warme borden. Verdeel de kaassaus over de gnocchi, leg de part sla ernaast en druppel de dressing over de sla.

*Verwarm de borden in een warmwaterbad, door ze nat in de magnetron te doen, of door ze in een oven met een temperatuur van 80°C te zetten.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!