Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Gnocchi met rodewijnsaus en oreganopangrattato

Gnocchi met rodewijnsaus en oreganopangrattato

In samenwerking met Silvo
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de oreganopangrattato

Gnocchi met een vleugje kerst. Dit gerecht is een heerlijk bordje comfort food en tegelijkertijd ook nog eens heerlijk om te serveren tijdens de feestdagen.
over Silvo
Silvo brengt smaak op tafel! De kruiden en specerijen zijn met de grootste zorg voor kwaliteit geselecteerd en zorgen voor smaak aan je gerechten. Onmisbaar in je keuken.

Bereiding

  1. Verhit de hel van de olijfolie in een grote braadpan op hoog vuur en schroei de runderschenkel en runderlappen rondom dicht. Neem het vlees uit de pan en leg het op een bord. Bak de pancetta rustig uit in dezelfde pan en schep het daarna uit de pan.

  2. Verhit de resterende olijfolie in de pan. Voeg de stukjes wortels, de bleekselderij en de ui toe en bak deze tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree, de Italiaanse kruiden en de laurierblaadjes toe en roer alles goed door. Strooi de suiker, de zwarte peper en het zout eroverheen. Schenk de rode wijn erbij, roer goed en laat de alcohol in ca. 5 minuten verdampen.

  3. Voeg de runderfond toe en breng alles aan de kook. Doe het vlees en de pancetta terug in de pan. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat het geheel ca. 4 uur zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed kunnen intrekken en het vlees mals wordt.

  4. Zet intussen voor de pangrattato de oven op de grillstand. Leg de sneetjes witbrood op een bakplaat en gril ze ca. 10 minuten, tot ze krokant zijn. Maal het geroosterde brood jn in een hakmolen en roer de oregano erdoorheen. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kruimels goudbruin in de pan. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  5. Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking en giet af. Gebruik twee vorken om het vlees in de pan tot kleinere stukjes te trekken. Stort de gnocchi in de pan met vlees en schep goed om. Verdeel de gnocchi over borden en lepel op elk bord wat van de oreganopangrattato.

Per portie: 1055 kcal | 53 g koolhydraten | 68 g eiwit | 54 g vet

Receptuur en fotografie: Winnie Verswijvel

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)