Gnocchi met rodewijnsaus en oreganopangrattato
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Bereiding
Verhit de hel van de olijfolie in een grote braadpan op hoog vuur en schroei de runderschenkel en runderlappen rondom dicht. Neem het vlees uit de pan en leg het op een bord. Bak de pancetta rustig uit in dezelfde pan en schep het daarna uit de pan.
Verhit de resterende olijfolie in de pan. Voeg de stukjes wortels, de bleekselderij en de ui toe en bak deze tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree, de Italiaanse kruiden en de laurierblaadjes toe en roer alles goed door. Strooi de suiker, de zwarte peper en het zout eroverheen. Schenk de rode wijn erbij, roer goed en laat de alcohol in ca. 5 minuten verdampen.
Voeg de runderfond toe en breng alles aan de kook. Doe het vlees en de pancetta terug in de pan. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat het geheel ca. 4 uur zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed kunnen intrekken en het vlees mals wordt.
Zet intussen voor de pangrattato de oven op de grillstand. Leg de sneetjes witbrood op een bakplaat en gril ze ca. 10 minuten, tot ze krokant zijn. Maal het geroosterde brood jn in een hakmolen en roer de oregano erdoorheen. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kruimels goudbruin in de pan. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking en giet af. Gebruik twee vorken om het vlees in de pan tot kleinere stukjes te trekken. Stort de gnocchi in de pan met vlees en schep goed om. Verdeel de gnocchi over borden en lepel op elk bord wat van de oreganopangrattato.