Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Gochujang-kimchiburger

Gochujang-kimchiburger

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng het gehakt met de gochujang en een flinke snuf zout en peper in een kom goed door elkaar. Draai 8 ballen van het mengsel en leg ze op een schaal. Plak de cheddar aan elkaar en vorm er 4 platte schijfjes van. Druk een gehaktbal plat tot ca. 1 cm dik en leg er een schijfje cheddar op. Druk een tweede gehaktbal plat, leg hem op de eerste en druk de randen goed op elkaar, zodat de kaas er tijdens het grillen niet uit kan lopen. Maak op dezelfde wijze nog 3 gevulde burgers. Zet in de koelkast tot gebruik.

  2. Meng de slablaadjes met de sesamolie, de rijstazijn en wat zout en peper. Meng 75 g kimchi met de mayo en breng op smaak met peper.

  3. Steek de barbecue aan of verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur. Bestrijk iedere burger licht met olie en bestrooi met zout en peper. Gril de burgers ca. 3 minuten aan elke kant. Verplaats de burgers naar een koelere zone van de barbecue of leg een deksel op de pan en zet het vuur lager. Verhit nog 1-2 minuten tot de burgers gaar zijn en de kaas gesmolten is.

  4. Gril de broodjes kort op de snijkant. Verdeel de helft van de kimchi-mayo over de onderste broodjeshelften en leg er de tomaat, de burgers en wat extra kimchi op. Eindig met wat slablaadjes, een tweede laag kimchi-mayo en de gebakken uitjes. Dek af met de bovenste broodjeshelften en serveer direct.

Per portie: 878 kcal | 51 g koolhydraten | 37 g eiwit | 57 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Anna Glover Foto’s: James Lee Styling: Styling: Faye Wears Foodstyling: Liberty Fennell

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)