Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Goudkleurige pilav met groene groenten

Goudkleurige pilav met groene groenten

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Martina: “Ik vind de pilav nog lekkerder met een flinke dot Turkse yoghurt en een handjevol fijngehakte groene kruiden. Lekker fris!”

Bereiding

  1. 1. Verhit de boter in een grote koekenpan of braadpan met dikke bodem. Voeg de ui met een flinke snuf zout toe en bak op matig vuur tot de ui goudbruin en gekaramelliseerd is – dit kan wel ca. 30 minuten duren. Roer regelmatig om zodat de ui niet aankoekt.

  2. 2. Voeg de sperziebonen en de knoflook toe en bak ca. 2 minuten mee. Voeg de specerijen en het laurierblaadje toe en bak ca. 1 minuut verder. Voeg de rijst toe en roer het geheel goed door. Giet de bouillon erbij, zet het deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur ca. 15 minuten doorkoken. Voeg de laatste ca. 3 minuten de doperwten en de spinazie toe en verhit kort mee. Zet het vuur uit en laat het geheel met het deksel op de pan nog ca. 5 minuten rusten voor het serveren.

Per portie: 405 kcal | 59 g koolhydraten | 10 g eiwit | 13 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Sam Stowell en Stuart Ovenden Styling: Olivia Wardle en Stuart Ovenden Foodstyling: Sal Henley en Stuart Ovenden

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)