Bereiding

  1. Breng in een pan 250 ml water met 1 tl suiker, een beetje zout en de boter aan de kook. Neem van het vuur en laat kort afkoelen. Voeg de bloem toe en verwarm het geheel al roerend op laag vuur tot een samenhangend deeg ontstaat dat loslaat van de pan en glanst. Doe het deeg in een kom en laat ca. 5 minuten afkoelen.
  2. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe en klop telkens door tot het ei helemaal is opgenomen. Het beslag moet heel langzaam van de lepel afdruipen. Voeg eventueel als het beslag nog te dik is wat extra eiwit toe.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C) Meng ca. ¾ van beide kaassoorten door het beslag. Doe het beslag in een spuitzak met rond spuitmondje en spuit cirkels van ca. 4 cm op een met bak papier beklede bakplaat. Strooi de rest van de kaas over de ongebakken soesjes en laat nog ca. 5 minuten staan zodat het beslag een beetje indroogt. Bak de soesjes in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Verlaag na ca. 10 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Neem de soesjes uit de oven en laat ze afkoelen. Bestrooi de soesjes met wat gerookt paprikapoeder. Serveer op de borrelplank.

Verder op de borrelplank: Landana Jersey mild, Landana Jersey belegen en Landana Jersey oud, mooie duurzame Nederlandse kazen met daarnaast vijgenbrood, salami, parmaham en honing.