Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Goulash

Goulash

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 30 minuten wachttijdca. 1 u. en 30 min. wachttijd

Goulash is de trots van Hongarije. Er zijn veel verschillende varianten, maar het traditionele recept maak je met rundvlees, aardappels, tomaten en paprika.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Goulash is de trots van Hongarije. Er zijn veel verschillende varianten, maar het traditionele recept maak je met rundvlees, aardappels, tomaten en paprika.

Bereiding

  1. Verhit de boter in een braadpan en bak er de runderpoulet rondom goudbruin in. Pel de knoflook en maal hem in een vijzel met de komijnzaadjes, het paprikapoeder en 1 tl zout fijn.

  2. Voeg het mengsel toe aan het vlees en bak ca. 2 minuten mee. Voeg 1 l heet water en het bouillonblokje toe. Laat het geheel ca. 1 uur rustig sudderen met het deksel op de pan.

  3. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

  4. Voeg de aardappels, de tomaten en de paprika’s toe aan het vlees en laat nog ca. 30 minuten sudderen. Breng eventueel op smaak met zout en peper, garneer met blaadjes verse tijm en serveer.

Foto’s: foodies

Variatietip
Wil je een keer wat anders? Probeer dan eens kipgoulash. Dit gerecht heeft een net iets andere smaak dan de gewone goulash, maar minstens zo lekker! Serveer deze kipgoulash met tagliatelle of rijst.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (19 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!