Grapefruit-drizzlecake
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
40 minuten wachttijd40 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een cakeblik (ca. 900 ml inhoud) in met boter en bekleed het met bakpapier. Doe 200 g zachte boter met de fijne kristalsuiker en de geraspte grapefruitschil in een grote kom en klop met een elektrische mixer in ca. 5 minuten romig en luchtig. Klop de eieren er één voor één doorheen. Meng het bakmeel met het amandelmeel, het bakpoeder en het zout in een andere kom. Klop het meelmengsel door het botermengsel tot een glad beslag. Schep het beslag in het cakeblik, strijk de bovenkant glad en bak 40-45 minuten in de oven of tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt.
Prik met een satéprikker gaatjes over de hele bovenkant van de cake zodra je hem uit de oven hebt gehaald. Meng de ingrediënten voor de drizzle door elkaar en lepel de drizzle over de hete cake in het cakeblik. Laat helemaal afkoelen in het cakeblik. Stort de cake op een plank en snijd in plakken.