Gratin van gesmoorde uien en ham
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel de uien en snijd ze in ringen. Was de tijm en schud hem goed droog. Ris de blaadjes van de takjes. Verhit de boter in een pan en bak er de uien ca. 6 minuten op middelhoog vuur in. Voeg de tijm en de wijn toe en leg een deksel op de pan. Laat de uien ca. 8 minuten op laag vuur smoren. Breng op smaak met zout en peper.
Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes. Pel en snipper de knoflook. Doe de aardappels met de slagroom, de knoflook en het bouillonblokje in een ruime pan en kook de aardappels rustig beetgaar in de room.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Roer de hamblokjes door de uien en schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Verdeel het aardappelmengsel over de uien en bak het geheel ca. 25 minuten in de oven.