Lees verder onder de advertentie
Gravad lax met lapsang-souchong-rub en kruidendip
Gemiddeld
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 12 uur wachttijdca. 12 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Maak eventueel de zalm schoon en dep hem goed droog. Maal in een vijzel de lapsangsouchongthee fijn. Meng de thee met het zout en de suiker. Leg de helft van de rub in een schaal en leg de vis er met de huidzijde naar beneden op. Bedek de vis met de andere helft van de rub. Dek de schaal af en laat ca. 12 uur in de koelkast marineren.
Spoel de vis onder koud stromend water af, maar wrijf de rub er niet helemaal af. Dep de vis droog.
Was de bieslook, schud hem droog en hak fijn. Was de peterselie, pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Roer de peterselie en de bieslook door de zure room en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de gravad lax in plakken en serveer met de kruidendip. Lekker op roggebrood.
Lees verder onder de advertentie