Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Klop in een kom de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker, het zout en de rasp van de citroen romig. Klop de zonnebloemolie en het bakpoeder erdoor. Schep de geraspte kokos en semolina erdoorheen en meng tot een zacht deeg waar je bolletjes van kunt draaien. Is het deeg te zacht, voeg dan wat extra semolina toe.
  3. Draai circa 40 kleine balletjes van het deeg. Strooi de poedersuiker in een diep bord. Haal er een balletje deeg doorheen, zodat alle kanten bedekt zijn met een laagje. Druk de bovenkant lichtjes plat. Houd het balletje met één hand vast en draai met je andere hand het balletje langs de randen omhoog tot een soort torentje. Doe hetzelfde met de rest van de balletjes.
  4. Leg de koekjes met genoeg ruimte ertussen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk in elk koekje een amandel. Bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in circa 15 minuten gaar.
  5. Laat de koekjes helemaal afkoelen en stevig worden op de bakplaat. Als je ze er eerder af haalt verkruimelen ze snel.
  6. Bewaar de koekjes in een luchtdicht afgesloten bak, dan blijven ze dagen goed.

Dit recept is voor ca. 40 stuks.

Bij Ilham aan tafel

Uit het boek:

Bij Ilham aan tafel
€32,50