Griesmeelpudding
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe de melk samen met de slagroom en het merg van de vanillestok in een grote pan. Breng aan de kok en draai het vuur daarna meteen lager om het zachtjes te laten koken. Voeg het griesmeel toe en roer met een garde tot alle stukjes weg zijn. Laat ca. 5 minuten inkoken tot het mengsel indikt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak de binnenkant van een puddingvorm (16 cm Ø) een beetje nat en droog de druppels niet af. Schenk de pudding in de vorm en dek af met vershoudfolie of het deksel van de vorm. Zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Doe intussen alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje, verwarm en roer goed tot de gewenste consistentie. Proef en voeg eventueel extra suiker toe.
Stort de griesmeelpudding voorzichtig uit de vorm en lepel er wat van de rode saus op.