Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
griesmeelpudding

Griesmeelpudding

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de saus

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • puddingvorm (16 cm Ø)
Met griesmeelpudding trakteer je jezelf op een retrotoetje om u tegen te zeggen. Moeilijk is zo’n pudding niet te maken: het grootste werk zit ’m in het wachten. Het voordeel daaraan is dat je het dessert prima van tevoren kunt maken, wat weer handig is met gasten.

Bereiding

  1. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe de melk samen met de slagroom en het merg van de vanillestok in een grote pan. Breng aan de kok en draai het vuur daarna meteen lager om het zachtjes te laten koken. Voeg het griesmeel toe en roer met een garde tot alle stukjes weg zijn. Laat ca. 5 minuten inkoken tot het mengsel indikt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Maak de binnenkant van een puddingvorm (16 cm Ø) een beetje nat en droog de druppels niet af. Schenk de pudding in de vorm en dek af met vershoudfolie of het deksel van de vorm. Zet minimaal 4 uur in de koelkast.

  3. Doe intussen alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje, verwarm en roer goed tot de gewenste consistentie. Proef en voeg eventueel extra suiker toe.

  4. Stort de griesmeelpudding voorzichtig uit de vorm en lepel er wat van de rode saus op.

Per portie: 555 kcal | 67 g koolhydraten | 11 g eiwit | 28 g vet

Receptuur & fotografie: Winnie Verswijvel

Wat vind jij van dit recept?

3.1 / 5.0 (11 stemmen)