Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Remko Kraaijeveld - Grilled Shrimp Pineapple Taco's

Grilled Shrimp & Pineapple Taco’s

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

GEGRILDE-JALAPEÑOSALSA

Benodigdheden

Jord: "Hot & fast is the way to go. Kleine gamba's op de grill wil je namelijk heet en kort grillen. Zo heb je wel dat lekkere gegrilde randje, maar slaan ze niet door met een taai resultaat als gevolg. De lichtzoete gegrilde ananas en pistachecrumble maken er samen met de sweet & spicy gamba's een serious taco van. Dus get grilling, cabron!"

Bereiding

  1. 1. Smelt in een pan de boter en fruit hier de knoflook in aan. Voeg ketchup, chipotletabasco en sojasaus toe en roer goed door. Laat het mengsel afkoelen en marineer hierin de gamba’s minimaal 1 uur in de koelkast.

  2. 2. Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Halveer de jalapeño’s, pel de sjalot en snijd door de helft. Gril de jalapeño’s en sjalot tot deze geblakerd en zacht geworden zijn. Hak ze fijn, meng ze met groene tabasco en limoensap en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

  3. 3. Gril de schijven ananas tot deze mooie grillmarks hebben en het vruchtvlees zacht geworden is. Snijd de gegrilde ananas in blokjes en zet opzij. Gril de gemarineerde

  4. 4. Verwarm de tortilla’s kort op de BBQ en vul ze met de guacamole, gegrilde gamba’s, Gegrilde-jalapeñosalsa, feta, pistachenootjes en korianderblaadjes en serveer met schijfjes limoen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Burgers & BBQ bites

€ 22,50
Cover voor Burgers & BBQ bites