Grissini met olijfolie, venkelzaad en knoflook
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de knoflook. Maal het venkelzaad fijn in een vijzel. Meng de bloem met het zout, de gist, de knoflook en het venkelzaad. Roer de honing door de melk en verwarm hem tot ca. 30°C. Giet de melk bij het bloemmengsel en kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een glad deeg. Leg het deeg in een kom en laat het afgedekt op een warme plek ca. 1 uur rijzen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg opnieuw door en verdeel het in ca. 20 porties. Rol iedere portie uit tot een dun rolletje. Leg de rolletjes op de bakplaat en laat ze nog ca. 20 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C / gas: stand 5). Bestrijk de grissini met de olijfolie en bestrooi ze met wat grof zeezout. Bak de grissini ca. 6-7 minuten in de oven.