Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Grissini met olijfolie, venkelzaad en knoflook

Grissini met olijfolie, venkelzaad en knoflook

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. Maal het venkelzaad fijn in een vijzel. Meng de bloem met het zout, de gist, de knoflook en het venkelzaad. Roer de honing door de melk en verwarm hem tot ca. 30°C. Giet de melk bij het bloemmengsel en kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een glad deeg. Leg het deeg in een kom en laat het afgedekt op een warme plek ca. 1 uur rijzen.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg opnieuw door en verdeel het in ca. 20 porties. Rol iedere portie uit tot een dun rolletje. Leg de rolletjes op de bakplaat en laat ze nog ca. 20 minuten rijzen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C / gas: stand 5). Bestrijk de grissini met de olijfolie en bestrooi ze met wat grof zeezout. Bak de grissini ca. 6-7 minuten in de oven.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)