Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Groene asperges met serranoham en bonenpuree met pimentón

Groene asperges met ConsorcioSerrano-ham, bonenpuree en pimentón

In samenwerking met Consorcio del Jamón Serrano
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Hoe maak je groene asperges nog lekkerder? Door ze te omwikkelen met ConsorcioSerrano-ham natuurlijk!

Bereiding

  1. Meng 2 el van de witte bonen met de gesnipperde sjalot, de peterselie, de olijfolie en het citroensap. Houd apart.

  2. Fruit de knoflook en de ui in ca. 5 minuten glazig in de boter. Zorg dat de knoflook niet bruin kleurt. Voeg de rest van de witte bonen toe en verwarm het geheel even goed door.

  3. Blancheer de groene asperges kort in kokend water en koel ze terug in ijswater. Dep de asperges goed droog en wikkel ze per 2 in een plakje serranoham. Verhit een grillpan voor op middelhoog vuur.

  4. Pureer de witte bonen met een staafmixer en breng op smaak met zeezout en grofgemalen zwarte peper. Gril de ingerolde asperges ca. 1 minuut per zijde in de grillpan.

  5. Verdeel de wittebonenpuree over 4 bordjes en leg op elk bordje 3 aspergepakketjes. Schep de witte bonen met sjalot eroverheen en bestuif met het gerooktepaprikapoeder. Geef er partjes citroen en eventueel wat brood bij.

Per portie: 418 kcal | 40 g koolhydraten | 26 g eiwit | 14 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (4 stemmen)