Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
groene bonensalade met rode pesto

Groene bonensalade met rode pesto

Dit recept is gemaakt door Anouk Boetzer.
  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Groenten sexy maken, dat kun je wel aan onze foodies friend Anouk Boetzer overlaten. Met wat rode pesto krijgt iedereen zin in groene bonen!

Bereiding

  1. Gebruik je gedroogde witte bonen? Week de bonen dan minimaal 8 uur in koud water. Kook ze in ca. 1 uur gaar en laat ze daarna afkoelen. Vind je dit te veel werk? Gebruik dan witte bonen uit een pot. Die moeten dan alleen afgespoeld worden. Je verwerkt ze koud.

  2. Maak de sperziebonen schoon. Kook of stoom de tuin-, en sperziebonen in 10 minuten beetgaar. Kook ze niet te lang, zodat ze lekker knapperig blijven. Voeg in de laatste ca. 5 minuten de doperwten toe aan het kookwater.

  3. Maal ondertussen voor de rode pesto de ingrediënten behalve het basilicum, de oregano, het zout en de peper in een keukenmachine of blender. Maal tot er een gladde pesto ontstaat. Voeg de oregano, het zout en de peper toe en maal kort verder. Hak het basilicum fijn er roer erdoorheen.

  4. Giet de bonen in een vergiet en spoel ze af met koud water. Laat de bonen afgedekt afkoelen, zo voorkom je uitdroging. Schep de witte bonen bij de groene bonen in een kom. Pers het knoflookteentje boven de kom uit.

  5. Rooster de pompoenpitten kort in een droge koekenpan tot ze beginnen te ‘poppen’. Voeg de rucola, de rode pesto, de olijfolie en de pompoenpitten toe aan het bonenmengsel en meng alles door elkaar. Halveer de limoen en knijp het sap uit over de salade.

Receptuur en foodstyling: Anouk Boetzer

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)