Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Groen en witte cappelletti in bouillon

Groene en witte cappelletti in bouillon

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor het groene pastadeeg

Voor het witte pastadeeg

Voor de eerste vulling

Voor de tweede vulling

Cappelletti in bouillon is een klassiek kerstgerecht in Italië waar de lichte soep een mooie tegenhanger is tegen de zwaardere spektakelstukken. De pasta is uniek in zijn soort door de karakteristieke vorm. Cappelletti lijkt wel wat op een hoedje (capello in het Italiaans) en verklaart daarmee zijn naam. De vorm is verrassend eenvoudig te vouwen: je vouwt de rondjes pastadeeg met vulling dubbel in de vorm van een half maantje, duwt de uiteindes samen tot een ringetje en klaar is je cappelletti!

Bereiding

  1. Rasp voor de eerste vulling de grana padano fijn en meng met de eierdooiers. Spatel over in een spuitzak en leg in de koelkast. Rasp voor de tweede vulling ook de grana padano fijn. Mix in een blender de prosciutto crudo fijn. Voeg de geraspte grana padano en de twee eierdooiers toe en maal kort verder. Spatel over in een spuitzak en leg in de koelkast.

  2. Maal voor het groene pastadeeg de spinazie, de bloem en het ei in een keukenmachine tot een gladde massa. Voeg eventueel wat olijfolie toe als het deeg te kruimelig is of wat bloem als het te vochtig aanvoelt. Dek af met huishoudfolie en leg minimaal 30 minuten aan de kant op kamertemperatuur.

  3. Meng voor de witte pasta de bloem met de eieren en kneed tot een elastische bal. Dek af met huishoudfolie en leg minimaal 30 minuten aan de kant op kamertemperatuur.

  4. Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot pastavellen van 1 mm dikte. Doe dit met een deegroller of met een pastamachine. Snijd nu met een steekring van 5 cm Ø rondjes uit het deeg. Haal de spuitzakken uit de koelkast en snijd 1,5 centimeter van de onderkant af. Kies welke vulling je voor welke kleur pasta wilt gebruiken. Spuit dan in het midden van de rondjes een beetje vulling. Maak de randen rondom de vulling nat met wat water en duw stevig dicht in een maanvorm. Vouw daarna de uiteinden naar elkaar toe terwijl je de pasta om je vinger legt. Knijp de uiteinden goed dicht.

  5. Breng de bouillon aan de kook en voeg daarna de pasta toe en kook de pasta in 3-4 minuten gaar.

  6. Haal voor het serveren de pasta uit de bouillon en verdeel over de borden. Garneer met wat vers basilicum, de kiemen en spinazie. Maak af met een druppel olijfolie en een draai zwarte peper. Giet de bouillon in een kannetje en serveer bij de pasta. Serveer met grana padano en wat vers brood.

Per portie: 656 kcal | 44 g koolhydraten | 45 g eiwit | 33 g vet

Receptuur: Sarah Puozzo Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexstyling & S’usi Gastro Studio

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)