Bereiding

  1. Rasp voor de eerste vulling de grana padano fijn en meng met de eierdooiers. Spatel over in een spuitzak en leg in de koelkast. Rasp voor de tweede vulling ook de grana padano fijn. Mix in een blender de prosciutto crudo fijn. Voeg de geraspte grana padano en de twee eierdooiers toe en maal kort verder. Spatel over in een spuitzak en leg in de koelkast.
  2. Maal voor het groene pastadeeg de spinazie, de bloem en het ei in een keukenmachine tot een gladde massa. Voeg eventueel wat olijfolie toe als het deeg te kruimelig is of wat bloem als het te vochtig aanvoelt. Dek af met huishoudfolie en leg minimaal 30 minuten aan de kant op kamertemperatuur.
  3. Meng voor de witte pasta de bloem met de eieren en kneed tot een elastische bal. Dek af met huishoudfolie en leg minimaal 30 minuten aan de kant op kamertemperatuur.
  4. Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot pastavellen van 1 mm dikte. Doe dit met een deegroller of met een pastamachine. Snijd nu met een steekring van 5 cm Ø rondjes uit het deeg. Haal de spuitzakken uit de koelkast en snijd 1,5 centimeter van de onderkant af. Kies welke vulling je voor welke kleur pasta wilt gebruiken. Spuit dan in het midden van de rondjes een beetje vulling. Maak de randen rondom de vulling nat met wat water en duw stevig dicht in een maanvorm. Vouw daarna de uiteinden naar elkaar toe terwijl je de pasta om je vinger legt. Knijp de uiteinden goed dicht.
  5. Breng de bouillon aan de kook en voeg daarna de pasta toe en kook de pasta in 3-4 minuten gaar.
  6. Haal voor het serveren de pasta uit de bouillon en verdeel over de borden. Garneer met wat vers basilicum, de kiemen en spinazie. Maak af met een druppel olijfolie en een draai zwarte peper. Giet de bouillon in een kannetje en serveer bij de pasta. Serveer met grana padano en wat vers brood.

Per stuk: ca. 656 kcal
45 g eiwit | 33 g vet | 44 g koolhydraten

Zelf bouillon maken voor deze pasta? Zoek op ‘bouillon maken’.

Receptuur: Sarah Puozzo Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexstyling & S’usi Gastro Studio