Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Groene peulvruchten met knoflookcroutons en ei

Groene peulvruchten met knoflookcroutons en ei

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de peultjes, de haricots verts en de snijbonen schoon en blancheer ze per soort in 2-3 minuten beetgaar in kokend water met wat zout. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Laat goed uitlekken.

  2. Kook de eieren in ca. 5 minuten half hard. Snijd het witbrood in blokjes. Pel de knoflook. Smelt de boter in een koekenpan en fruit er de knoflook ca. 1 minuut in. Bak het brood goudbruin en krokant in de knoflookboter.

  3. Giet de eieren af en laat ze schrikken met koud stromend water. Pel de sjalot en snipper hem zeer fijn. Meng de sjalot met de wittewijnazijn en klop er de olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Meng de peulvruchten met de dressing en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over borden. Halveer de eieren. Verdeel de eieren en de croutons over de salades.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)