Bereiding

  1. Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook. Maak de sperziebonen en de asperges schoon. Kook de sperziebonen ca. 5 minuten, de asperges ca. 3 minuten en de doperwten ca. 1 minuut na elkaar in het kokende water. Spoel ze kort onder koud water en laat goed uitlekken. Maak de little gems schoon en verdeel ze in bladeren. Was de peterselie en de munt en schud ze droog.
  2. Pel de ui en de knoflook. Leg de kipfilets naast elkaar op de bodem van een ruime pan. Verdeel er de uit, de knoflook, de laurier, de peperkorrels en 2 takjes peterselie overheen. Bestrooi met zout. Schenk er water bij tot de kip en de kruiden net onderstaan. Breng aan de kook, zet het vuur lager tot het water net borrelt en pocheer de kip in ca. 15 minuten gaar. Giet de kip af.* Laat de kip afkoelen tot lauwwarm.
  3. Klop de mosterd, het citroensap, de olijfolie, de slagroom, zout en peper tot een dressing. Hak de munt en 3 takjes peterselie fijn en roer ze door de dressing.
  4. Verdeel de ingrediënten voor de salade over de borden. Snijd de kipfilets in plakken en leg ze op de salade. Bedruppel met de dressing.

* Bewaar eventueel de bouillon voor een ander gerecht.
© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp