
Groente-tempura uit Mijn Japanse keuken
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Meng het ijswater met het koude ei door een fijne zeef in een kom en roer het mengsel glad. Voeg dan in één keer 150 g bloem toe en roer losjes en onregelmatig met een eetstokje of een vork – het beslag mag, ja moet een beetje klonteren, daarin verschilt het van andere soorten deeg.
Verhit ruim olie in een pan. De olie heeft de gewenste temperatuur bereikt wanneer een druppel beslag naar de bodem zinkt en weer snel naar boven komt, waarbij de olie aan de randen van de druppel zachtjes pruttelt. Als de druppel beslag een stukje zinkt en dan weer opstijgt, is de olie te heet.
Zorg dat de groenten goed droog zijn. Zet een bord met de overige bloem en een bord met beslag klaar. Haal de groenten portie voor portie door de bloem en dan door het beslag. Bak ze in een paar minuten knapperig in de olie – idealiter neemt het beslag nauwelijks kleur aan. Laat de groenten uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.