Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Groentebouillon met bonen, tofu en miso

Groentebouillon met bonen, tofu en miso

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de bouillon in een grote pan aan de kook. Kook er de wortel en de borlottibonen ca. 5 minuten in. Voeg de peultjes toe en kook nog 3-5 minuten verder tot alle groenten beetgaar zijn. Kook de laatste 1-2 minuten de doperwten mee. Roer intussen de miso in een kom los met enkele eetlepels van de hete bouillon. Voeg de blokjes tofu toe aan de pan met bouillon en laat ze opwarmen.

  2. Verdeel de bouillon met de tofu, groenten en bonen over kommen. Schep in iedere kom 1 el van het misomengsel en roer kort door. Serveer direct met lekker knapperig brood.

Per portie: 381 kcal | 47 g koolhydraten | 23 g eiwit | 8 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)